Energijska medicina

BIOENERGIJA IN RADIESTEZIJA - 2 del

ENERGIJSKA MEDICINA

Medicina prihodnosti je energijska medicina! Nihalo in drugi radiestezijski pripomočki so orodja, ki nam pomagajo pridobivati pomembne informacije o vibracijah v našem energijskem polju in njegovem uravnavanju. Učinkovitost in pravilnost dosegamo le v stanju uma, ko se njegov analitični del ne vmešava prekomerno in se lahko povežemo s sporočili skozi pogled višje zavesti. To dosežemo postopoma; skozi učenje, z redno vadbo, pravilno prehrano, gibanjem, meditacijo in čiščenjem slabih energijskih zapisov na vseh ravneh.Raziskave kažejo, da ljudje, ki jim pravilno deluje vseh sedem čaker, nimajo večjih težav z zdravjem, saj sproti poskrbijo za uravnavanje svojih energijskih centrov. Taki ljudje so zadovoljni z življenjem, radi delajo, razumejo sebe in druge, so strpni, odgovorni in pri delu dosegajo nadpovprečne rezultate. Pri ljudeh, pri katerih ena ali nekaj čaker ne deluje, je slika obratna: nič od tega jim ne deluje dobro!
 
Energijska anatomija
Goran Tasić, raziskovalec človekove avre in čaker, je to dogajanje raziskoval z radiestezijo. Čakre so glavni prejemniki in razdeljevalci energije v telesu. Tam se začneta zdravje ali bolezen. Posamezne čakre zaradi določenih motečih vplivov iz okolja ali naših notranjih konfliktov večkrat ne delujejo v svoji polnosti. Ko radiestezijsko ali drugače merimo posamezne čakre, lahko določimo, kje v organizmu je zdravje načeto.
Ko spoznavamo čakre, spoznavamo energijsko anatomijo. V anatomiji v medicinskih učbenikih so to živčni impulzi, ki potekajo po živčnem omrežju. Princip delovanja teh pomembnih mest v človeškem telesu je isti, ne glede na to, kako se kaj imenuje v posamezni znanstveni panogi. Bistvena razlika pa je v tem, kaj je osnova za spoznavanje; ali je to videnje skozi oko razuma ali občutenje ali oboje.

 
Ustvarjanje sprememb
Energijski pristopi razvijajo občutenje, čeprav ne podcenjujejo in ne zanemarjajo drugih znanj. Nasprotno. Jih vključujejo! Poznavanje energijske anatomije in psihologije podpira drug vidik spoznanja. Motnjo lahko prepoznamo in odpravimo na duhovni, mentalni ali čustveni ravni. S tem lahko preprečimo njeno udejanjanje na fizičnem telesu. S spoznavanjem in preobrazbo svojih misli, čustev, vrednot ali okolja ter z vibracijskimi podpornimi terapijami se izogibamo večini bolezni sodobnega časa, ki jim botruje predvsem stres v vseh njegovih pojavnih oblikah. Osnovni naravni pogoji, da lahko to presežemo, so čist zrak, čista hrana, čiste misli in dejanja. Načini za doseganje vsega tega pa so gibanje, sproščanje, koncentracija, meditacija in molitev.

Molitev ima višjo dimenzijo kot preprosta mentalna afirmacija. Je način, kako s pomočjo besed in stavkov z visoko frekvenco pozitivnih energij prikličemo v svoje ali širše energijsko območje pozitivne učinke, ki delujejo v smeri pozitivnih, ustvarjalnih, zdravilnih sprememb. S koncentracijo teh ustvarjajočih življenjskih sil in energijsko pretočnostjo lahko to vitalno energijo dajemo naprej. Gre za osnovni princip življenja, ki je neprestano podvrženo nihanju med dajanjem in sprejemanjem, med pozitivnim in negativnim polom, med materijo in zavestjo. Človek lahko stopi v sredino, ko se dvigne v četrto stanje zavesti. Takrat ima sposobnost uravnavanja teh sil. (T. V.)


ŠOLA BIOENERGIJE IN RADIESTEZIJE sTajo Vetrovec, Jašo Bombač in gostujočimi predavatelji se prične 15. oktobra 2018. Vpisi so se že pričeli. Skupina bo majhna, zato pohitite s prijavami v Munay učilnici na www.munay.si. Za več informacij lahko tudi pokličete - na 041 677 089.