Koledar slovesnkih mandal 2020


Avtorica: Ana Premk
Obseg: 13 listov
Format: 21 × 21 cm
Vezava: mehka, spirala, luknjica za obesiti na zidCena 14 EUR.


IZDELEK VAM LAHKO POŠLJEMO TUDI PO POŠTI
Sporočite vaše ime priimek, ulico, kraj in poštno številko
ter vašo telefonsko številko na info@munay.si ali pošljite
sms na 041/677 089.

Željeni izdelek prejmete v roku 3 dni.
Plačate po povzetju skupaj s stroški poštnine ca 4 eur. 
Koledar mandal prek simbolov iz likov in barv ponazarja naravni ciklus dvanajstih mesecev. Mandale na koledarju nas popeljejo skozi prvinsko energijo vsakega meseca. Ukoreninijo nas tako, da lažje ohranjamo živo prisotnost zakonov narave in  življenja skozi vse leto.

V koledarju so upodobljene mandale - geometrijski vzorci, ki simbolično predstavljajo vesolje - s slovenskimi tradicionalnimi motivi, kot so svarica, srce, nagelj in osemkraka zvezda Danica.Mandale je avtorica Ana Premk opremila z mislimi Martina Kojca in verzi pesnika Janeza Premka.

Svarica predstavlja jedro vsake mandale v koledarju. Je simbol življenja in sončne energije, poznan tudi kot sestavni del Rože življenja, simbola svete geometrije in principa neprestane kreacije univerzuma. Svarga pomeni nebeško ali sončno pot, v imenu pa se skriva tudi simbolika ognja in gorenja, kar se povezuje s slovanskim sončnim bogom Svarogom. Svarica nas ščiti pred negativnimi silami, nesrečami in negativnimi učinki ognja. Je moški princip, ki pa se mora uravnovešati z žensko energijo.

Osemkraka zvezda ponazarja zvezdo Jutranjico. Na slovenskem smo jo poimenovali Daníca. Zvezda Daníca je Venera in v vseh kulturah predstavlja princip ženskega božanstva. Daje nam svetlobo, ki je odsev Sonca, enako kot Luna in poraja novo življenje.

Srce je simbol univerzalne ljubezni. Je most med materialnim in duhovnim svetom. Predstavlja združitev moškega in ženskega principa.

Nagelj velja v Sloveniji za »narodni cvet«. Simbolizira srčno komunikacijo, povezovanje,spravo, prijateljstvo, spoštovanje in druge kvalitete čiste zavesti.