DOLGOŽIVOST PO AJURVEDSKO

Kaja Kastner, mednarodna certificirana svetovalka ajurvedske medicine in vodja centra Ajurjoga, bo predstavila pravilno prehranjevanje in način življenja, kot ga priporoča starodavna veda o življenju - Ajurveda,  za ohranjanje vitalnosti in izogibanje boleznim.

Kje: Ljubljana, Zadobrovška 88, klubski prostori revije Misteriji
Kdaj: Ponedeljek, 17. decembra od 18.00 do 20.00


Prijave: Prijaviš se s spodnjo prijavnico, pišeš na info@munay.si ali sporočiš svojo udeležbo s sms obvestilom na 041 677 089 do petka, 15. decembra. Vstopnina: 5 EUR

 
Rasayana chikitsa je veja ajurvede, ki se ukvarja s pomlajevanjem. Tistim, ki želijo dolgo in zdravo živeti predlaga nekaj življenjskih pravil, aktivnosti in hranil, ki zagotavljajo pomlajevalne učinke na um in telo. Pomembna spodbuda za dolgoživost je tudi veselje do življenja. Ko se »sok življenja« svobodno pretaka skozi nas, smo zadovoljni, srečni in zdravi. Ko se ta tok začne ustavljati je to prvi znak, da v našem energijskem sistemu nekaj ne deluje dobro. Takrat se nehamo veseliti življenja, ker nas nekaj zmoti in ustavi. Začnemo se počutiti utrujene, morda se nam začnejo seliti po telesu bolečine, ne moremo se zbrati, naš partner nam ni več všeč, v službi ne čutimo več prave motivacije. Počasi vsa ta občutja prilezejo iz nevidnih sfer razpoloženj in neprijetnih občutkov na površje. Manifestirajo se v našem telesu kot bolezen. 

Kako spet vzpostaviti  veselje, vitalnost in radoživost, ki nas bo držala skupaj vse do poznih let, ko bomo lahko pogledali na življenje tudi z višje stopnice zavesti, osvobojeni vseh ovir, zaradi katerih pozabimo na radost življenja? Ajurveda pozna vse odgovore! Kako tudi ne? Saj je nastala že davno tega, ko je človek še v popolnosti dihal z naravo. Tudi danes, po tolikih tisočletjih njegovega bivanja, človek še vedno želi biti del narave. In želi doseči vse stopnje rasti v vsakem od svojih življenj. Včasih uspe, včasih ne. Od česa je to odvisno? Od zavedanja! Učimo se iz preteklosti, da lahko dobro živimo zdaj!

V Ajurjoga centru v Ljubljani skrbijo, da ne bi pozabili na ta stara znanja. Poleg rednega programa ajurvdskega svetovanja in joge, vsako leto organizirajo delavnice, predavanja in svetovanja gostujočih strokovnjakov s področja joge in ajurvede. Med njimi je reden gost, ki nam približuje to starodavno znanje, tudi ajurvedski zdravnik, dr. Prerak Shah. Eno od njegovih  predavanj je bilo namenjeno spodbujanju dolgoživosti, kot to priporoča starodavna veda o življenju.Kako dr. Prerak Shah odgovarja na pomembna vprašanja na to temo lahko preberete tukaj.
   
Ime in Priimek:
Elektronski naslov:
Telefon:
Opombe: