Šri Jantra Manipura - Trebušna čakraŠri Jantra 18 x 18 cm
Cena: 18.00 EUR
 
Čakra sončnega pleteža je sedež življenjske energije in vitalnosti. Je naša sončna moč. Nahaja se približno štiri prste nad popkom. Povezana je s funkcijami leve možganske polovice. V tem predelu se budi naš pozitivni odnos do sebe in notranja moč, s katero lahko udejanjamo svoje poslanstvo, premagujemo ovire in vzdržujemo konstanten nivo vitalne energije.
Če je ta čakra preveč aktivna, smo nagnjeni k pretirani kritičnosti, oblastnosti, trmoglavosti, potrebi po nenehnih spremembah in tiranstvu. Če je premalo aktivna, pa imamo lahko občutek izoliranosti, zdi se nam, da nismo opaženi in se nagibamo k raznim strahovom in psihosomatskim težavam.  Pri premalo aktivni čakri uporabimo rumeno barvo, pri preveč aktivni pa najprej vijolično ali purpurno, nato pa še malo rumene. Ta energijski center skrbi za delovanje prebavil, želodca, jeter, nadledvične žleze in žolčnika.
Čakra sončnega pleteža je povezana tudi z jasnočutnostjo in empatijo. Pomaga nam tudi, da se uglasimo z naravnimi elementi. Za stimuliranje manipura čakre so dobre vaje, ki krepijo trebušne mišice, tudi smeh  zelo dobro primpomore k aktiviranju naše sončne energije.

Opisi čaker so delno povzeti po knjigi Paramhansa Swami Maheshwaranande Skrite moči v človeku. Knjigo in jantre lahko naročite na tukaj. 041 677 089 ali se oglasite v Munay energijskem centru na Zadobrovški cesti 88 v Ljubljani v torek, sredo in četrtek od 10.00 do 16.00. Vabljeni tudi  na redne tedenske meditacije. S sproščanjem, pravilnim dihanjem, zavedanjem in usmerjanjem pozornosti se naučimo obvladovati telo in um, da nam dobro služita.
Posamezne programe si lahko ogledate v Munay sprostilnici.


IZDELKE VAM LAHKO POŠLJEMO TUDI PO POŠTI
Sporočite vaše ime, priimek, ulico, kraj in poštno številko
ter vašo telefonsko številko na info@munay.si ali pošljite
sms na 041/677 089.