Palica za pranajamo Ganeš - Om

                

 
Cena: 29,90 EUR
Velikosti:   34 - 37 cm,  M  37 - 41 cm,   L  41- 45 cm.
Barva traku: rdeča, oranžna, rumena, zelena, ciklama, modra.
 
IZDELEK VAM LAHKO POŠLJEMO TUDI PO POŠTI
Sporočite vaše ime priimek, ulico, kraj in poštno številko
ter vašo telefonsko številko na info@munay.si ali pošljite
sms na 041/677 089. Stroški poštnine ca 4,50 EUR.

Palico lahko tudi lastnoročno pomerite in kupite v Munay energijskem centru na Zadobrovški 88, Ljubljana Polje Zadobrova v delovnem času nakupovalnice ob torkih, sredah in četrtkih med 11.00 in 18.00 uro.
 

 
Kako izberemo pravo dolžino?Dolžina palice, ki je primerna za posameznika je odvisna od njegove velikosti, konstitucije, položaja v katerem izvaja pranayamo in od višine meditacijske blazine, če jo uporablja za podlaganje zadnjice in trtice. Pravo višino določimo tako, da se usedemo v udoben položaj, podložimo pod zadnjico ustrezajočo blazino ali se usedemo brez nje, če že obvladamo takšno sedenje. Roki položimo v čin mudro, s sklenjenima palcema in kazalcema, tako da hrbtna stran dlani počiva na kolenih ali v bližini in se sprostimo z nekaj vdihi in izdihi. Dvignemo desno roko v pranayama mudro, tako da kazalec in sredinec desne roke položimo na točko med obrvema (agja čakro). Roka naj bo sproščena, nadlaket in podlaket tvorita pravi kot, če je možno in komolec je obrnjen naravnost naprej. Ko ste nameščeni v tem položaju naj vam nekdo z metrom izmeri razdaljo med  nadlaktjo in podlago na kateri sedite.

Udobno izvajanje pranajame
Palica za udobno izvajanje pranajame (pranayama danda),nam daje podporo, da smo lahko dalj časa sproščeno nameščeni v pravilnem položaju. Na ta način se lahko sproščeno posvetimo svojemu dihu. Telo je udobno nameščeno, hrbtenica poravnana, desna roka naslonjena na podporno deščico. Za začetnike je palica za pranajamo praktičen pripomoček, da lažje usmerijo pozornost na dihanje in jih pri tme ne zmotijo bolečine v mišicah desne roke.  Pri naprednejšem in daljšem izvajanju pranajame pa nam dopusti, da še bolj poglobljeno izvajamo koncentracijo na dih ali pa se mu svobodno meditativno prepustimo in se potopimo v Vipasano. Palica nam daje varno oporo in hlkrati poskrbi, da hrbtenica ostane poravnana.


Članek: Dih je moč življenja