Vsakdanja pomoč dreves

Energija dreves -. ustvarjalno sobivanje

Kdaj: torek, 29. septembra ob 18.00 uri
Kje: Munay energijski center
(klubski prostori revije Misteriji), Zadobrovška 88, 1000 Ljubljana

Rok za prijave: petek, 25. september 2020
Vstopnina: Vstopnino 5 EUR lahko uporabite za nakup
knjige Vsakdanja pomoč dreves
ali drugega izdelka v Munay nakupovalnici na dan srečanja.
 
Kako pomembno vlogo imajo drevesa v življenju človeka za vzdrževanje zdravja in vitalnosti,nam bo položila na srce Tina Trampuš; krajinska arhitektka, naravovarstvenica ter ljubiteljica in zaščitnica dreves.

Prijave: Prijavite se s prijavnico na tej strani, s sporočilom na
info@munay.si ali sms obvestilom o udeležbi na 041 677 089.
 
Drevesne vrste se med sabo zelo razlikujejo. Dobro je, da vemo, kaj drevo potrebuje, pa tudi kaj si želimo mi, kakšno vzdušje želimo doseči v nekem okolju. Drevesa vplivajo na človeka tudi na subtilnejših nivojih z ustrezajočimi kvalitetami posameznih naravnih elementov, tako kot vse v naravi. Ljudje smo sestavljeni na enak način, zato je pri izbiri dreves tudi pomembno, kako smo z določenimi lastnostmi, ki jih neko drevo ima in jih skozi svoje energijsko polje oddaja v okolje, združljivi. Nekdo se v bližini določenega drevesa počuti sproščeno, nekdo drug pa bo v njegovi bližini čutil napetost. Zato se je dobro prej poučiti o lastnostih drevesa in narediti pravilno izbiro. S pretiranim poseganjem v naravno rast drevesa, ker kasneje ugotovimo, da nam takšno kot je, kasneje ne ustreza, porušimo njegovo ravnovesje. Če mu odvzamemo preveč krošnje, jo  skuša čimprej nadomestiti z bujno rastjo. Z rezjo imamo potem še več dela, vse skupaj se premeni v borbo za prostor. Sledijo bolezni, drevo se lahko tudi zruši, ker smo s premočno rezjo posegli v njegovo stabilnost.

Med drevesi in ljudmi lahko prepoznamo mnoge podobnosti.  Univerzalni principi delujejo za vse enako. Tudi človek, ki je oviran v svoji naravni rasti in razvoju, ni srečen in lahko tudi zboli zaradi tega. Vsako drevo ima svoj karakter in svoj specifičen namen. Tako je tudi pri ljudeh. Tudi spremembe, ki jih drevesa doživljajo skozi letne čase so primerljive s temi, ki jih doživljamo ljudje. Vremenske razmere, lunine mene, moč sonca, pa tudi naravi vsiljeni škodljivi posegi, delujejo tako na drevje kot tudi na človeka. Podobni smo si in soodvisni drug od drugega, le da si človek domišlja, da je nekaj več. Zdaj je prišel čas, ko se bolj kot kdajkoli kaže potreba po ponovni vzpostavitvi ravnovesja; človeka in narave, civilizacije in divjine. Drevesa so najbolj mogočna bitja narave, nekatera so preživela že mnoga človekova obdobja. Z ohranjanjem gozdov in stoletnih dreves ohranjamo kode, na katerih temelji tudi obstoj človeške vrste.
   
Ime in Priimek:
Elektronski naslov:
Telefon:
Opombe: