Zvočna esenca rastlin

Ali ste vedeli, da rastline ustvarjajo glasbo? Za vsako bolezen rožc a raste! To že vemo. Zdaj vemo tudi to, da te rožc e niti ni treba utrgati, da bi si iz nje pripravili zdravilni, krepčilni, osvežilni, pomiritveni, ogrevalni ali hladilni napitek. Lahko jo poslušamo, kako poje. Zvoki so plod vibracije njenega energijskega polja. Valovi informacij se gibljejo iz njenih korenin proti ostalim delom rastline in s tem ustvarjajo elektromagnetni tok. S posebno tehnologijo lahko ta tok prevedemo v glasbo.

Zvočna esenca
Korenine so možgani rastline , kot je ugotavljal že Charles Darwin. Rastline same od sebe proizvajajo svoje izvorne zvoke, medtem ko se znotraj svojega energijskega polja sporazumevajo njeni posamezni deli. Korenine glede na dražljaje iz okolja, ki prihajajo skozi liste, usmerjajo njeno rast in gibanje. Vsaka rastlina ima svoje specifične lastnosti, ki so zapisane v njeni izvorni vibraciji. To je njena bit, esenca, ki nam daje tudi svojevrstno energijsko kvaliteto. To energijsko kvaliteto uživamo kot hranilo, čaj, eterično olje, eliksir začimbo. Če je rastlina zrasla v neokrnjeni naravi ali bila vzgojena naravno, brez umetnih posegov, vsebuje svojo izvorno substanco. V nasprotnem primeru tega esencialnega energijskega učinka nima. Zanimivo je, da taka rastlina tudi nima svojega glasu. Ne poje!

Čuteča komunikacija
Rastline se odzivajo tudi na dogajanje v svojem okolju. Vsi vemo, kako se ravnajo po soncu, ko iščejo svetlobo. Večkrat na dan se premaknejo, da kar se da polno zajemajo to vitalno energijo. V štiridesetletnih raziskavah  o odzivanju rastlin na dogajanje v okolju, ki so jih izvajali v duhovni skupnosti Damanhur v Italiji, pa je bilo ugotovljeno, da se rastline odzivajo tudi na vse druge spremembe. Če se ji približamo z ognjem ne bo več oddajala zvoka. Če utrgamo neko drugo rastlino poleg, bo spremenila zvok. Na ljubeč dotik, pozornost in skrb  se odzovejo z zdravo in bujno rastjo. Vsi ti odzivi sprožajo neslišne zvočne vibracije, ki jih človek s  sluhom ne zaznava.  Tisti, ki so bolj jasnočutni  lahko  to vibracijo zaznajo telesno in lahko celo prevedejo te zaznave preko svojega telesa v zvok.  Poznani so tudi živi koncerti, kjer so rastline in ljudje prepevali in igrali skupaj. Na teh skupnih nastopih se je pokazalo, kako tudi rastline uživajo v teh skupnih zvokih. Zvok rastlin je harmonično resoniral z glasbeniki ter njihovimi glasovi in obratno; glasovi in inštrumenti glasbenikov so se zlili z zvoki rastlin.

Znanost sledi čutenju
Nadčutne zaznave so človekove sposobnosti, ki jih je imel vedno. Naši človeški prednamci so se znali dobro sporazumevati z drugimi bitji narave. Ko je človek postal družbeno bitje pa je pozabil na svoje naravne danosti. Skozi stoletja so njegove subtilne sposobnosti zakrnele. Postal je »socialno« bitje, ki ga vodi racionalna znanost. Čutenje se je umaknilo iz njegovega dojemanja sveta. To, kar je človek v pradavnini že vedel in je znanost stoletja zanikala, zdaj znanost spet odkriva. Rastline imajo svojo inteligenco in zavest. S pomočjo posebnih naprav za zaznavanje toka informacij, ki potekajo od korenin do ostalih delov rastline, je zdaj tudi znanstveno potrjeno, da komunikacija med človekom in rastlino  poteka dvosmerno in vpliva na počutje obeh. Prav tako pa tudi vsi drugi pojavi v okolju vplivajo na obnašanje in počutje rastlin. Vse to zdaj lahko jasno prepoznamo preko zvoka, ki se spreminja, glede na dražljaje iz okolja. S posebno tehnologijo lahko te vibracije rastlin prevedemo v glasbo. Prvo takšno napravo so razvili v Damanhurju. Med koreninami in listi rastline tečejo električni tokovi z nizko voltažo. Z elektrodami pritrjenimi na rastlino, se električni upor razbira in pretvarja v slišni zvok s sintesajzerjem. Tako lahko zdaj poslušamo tudi  zvoke zdravilnih rastlin.

 
Narava zdravi
Dokazano je, da ima zvok zelo močan učinek na elektromagnetno polje človeka in globinsko vpliva na um, dušo in telo. Najmočnejše učinke zdravljenja pa ima vse, kar prihaja naravnost iz neokrnjene narave. Od glasbe, ki jo ustvarja človek je visoko na lestvici zdravilnih vibracij klasična glasba, čisto na vrhu zdravilnih zvokov pa so starodavne obredne pesmi in glasba najstarejših kultur, ki so še gojile povezavo z naravnimi silami. Vedske mantre imajo tako daleč najmočnejši učinek, saj nosijo v sebi zvoke narave v vseh njenih dimenzijah in delujejo na energijskem in duhovnem nivoju. Tudi poskusi z rastlinami so pokazali, da ob recitacijah vedskih manter le te bolje uspevajo, so močnejše, večje, imajo večje cvetove, plodove in semena. Najboljše zdravilo za vse težave je neokrnjena narava. Namesto da uživamo kapsule ameriškega slamnika, ga poslušamo, kako nam poje in spodbuja delovanje našega imunskega sistema. Namesto da vonjamo sivko, se lahko prepustimo njenim zvokom, da nam uravna celo  telo od pete do glave. Vsak del narave zunaj se nahaja tudi znotraj, v našem mikrokozmosu. Ko ohranjamo integriteto in neokrnjenost narave, ohranjamo tudi svojo človeško integriteto.
Taja Vetrovec


P.S.
GS paradižnik ne poje !

Kako različni posegi v elektromagnetno polje rastline  vplivajo na to počutje, s tem pa tudi na zvočni izraz vibracij, ki ga rastline oddajajo, dokazuje zanimiv poizkus z napravo za poslušanje zvoka rastlin. Želeli so ugotoviti ali gensko spremenjena rastlina tudi poje. Preizkus so naredili na dveh sadikah paradižnika. Ena je bila vzgojena iz gensko spremenjenega semena, ena pa iz nespremenjenega semena. Izvajalci preizkusa niso vedeli katera je katera. Po priklopu obeh sadik se je izkazalo da prva rastlina ki so jo priklopili rastlina  v 4 minutah ni oddala nobenega zvoka, druga, pa je začela prepevati po 75 sekundah. Izkazalo se je, da je prva rastlina gensko spremenjena. Kar pa se je izkazalo še v nadaljnjem poskusu pa je to, da imajo rastline svojo inteligenco in se lahko tudi učijo in povzemajo druge vibracije. Potem, ko je druga sadika gensko čistega paradižnika odpela svoj spev so napravo še enkrat priklopili na gensko obdelano sadiko…in sadika se je oglasila. Potem, ko jo je preplavil zvok njene vrstnice, se je spet spomnila svojega napeva.