Čist jezik, čiste misli

Vse do 31. decembra lahko pospravimo iz svojega fizičnega in energijskega prostora odvečne stvari, misli, občutke. Tako naredimo prazen prostor, kamor lahko pritekajo nove vibracije, tiste energije, ki jo naša Višja zavest želi priklicati v naše tukašnje obstajanje v naslednjem obdobju.

Začnemo pri fizičnem prostoru, nadaljujemo s svojim fizičnim telesom in naprej...
Počasi postrgamo vse nezdrave ostanke iz našega mentalnega in čustvenega polja. Naš jezik je ogledalo našega telesa. Ayurveda prepozna na njem vsa neravnovesja. Kar imamo na jeziku se odraža tudi v naših čustvih, saj misli in besede, ki jih oblikujemo tudi s pomočjo tega organa, vplivajo na to, kako teče naše življenje. Kaj je tisto kar imamo na koncu jezika, pa se ne moremo spomniti? Kaj je tisto, kar nam ne gre z jezika? Ali nimamo dlake na jeziku? Ali jih imamo preveč? Tiste drobne sledi strupenih besed, ki prekrivajo dostop do naših čistih misli in čustev, ki nam govorijo resnico, lahko počasi odstranimo iz našega miselnega polja in ustvarimo nove; tople, ljubeče besede, ki božajo, opogumljajo in nas povezujejo.

Čist jezik - čiste misli - vitalno telo!
Ayurvedsko čiščenje jezika (jiva sodhana) se v Indiji prakticira že na stotine let.Zaradi toksinov, ki se zadržujejo na jeziku, se okusi hrane, ki jih naši organi kot subtilno informacijo zaznavajo preko okusov, ne morejo tako dobro prenesti po telesu, oziroma se namesto njih preko jezika vsrkavajo nazaj v telo bakterije, ki obležijo na jeziku.Čiščenje jezika odpravlja strupe, ki jih telo izloča skozi jezik. V korenu jezika nabrani toksini, na primer, vplivajo na pljuča in preprečujejo normalno dihanje. Vsak del jezika je povezan z enim od vitalnih organov. S čiščenjem jezika preprečimo, da bi škodljive bakterije prodirale nazaj v telo in zastrupljale organe.

Pravi okusi
Ko odstranimo neuporabno plast z jezika, tudi poskrbimo, da naše brbončice prepoznavajo prave okuse, hkrati pa odpremo energijske poti, preko katerih potujejo vibracije teh okusov po našem telesu in jih energijsko hranijo. Esenca vsake hrane se skriva v njenem okusu. Na subtilnem energijskem nivoju, nam samo izvirni okusi v svoji čisti obliki, dajejo pravo življenjsko energijo. Osti Jarej ! Ostani zdrav z zdravim jezikom.
In Munay - Taja Vetrovec