Kamen življenja

Njegovi pozitivni vplivi na zdravje so številni, zato ni čudno, da so ga stari Grki imenovali »kamen življenja«. Vzporedno z rastjo onesnaževanja Zemlje, pa potreba po preparatih, narejenih na bazi zeolita, še spodbuja nove  raziskave vsestransko pozitivnih učinkov tega čudežnega zdravilnega minerala.

Iz globin Zemlje
Zeolit je mineral vulkanskega izvora, ki ga je lava prinesla iz globin na površje zemlje, potem pa se je, v dotiku z alkalnimi slanimi vodami, skozi miljone let oblikoval kot zeolitska kamenina. Obstaja več vrst zeolitov, od katerih je naravnih okoli 40 vrst. Najbolj znan in uporaben za zdravljenje je klinoptilolit. Njegova značilnost je velika absorbcijska moč in močna ionska izmenjava. Ima obliko kristalne mreže, ki je sestavljena iz silicija in aluminija, notranjost te mreže pa zapolnjujejo kationi, kot so kalcij, magnezij, natrij in kalij. Ta mreža doseže s svojo satasto strukturo ogromno površino. Pol kile zeolitskega prahu ima površino veliko kot nogometno igrišče. Zato so tudi  relativno majhne količine lahko izredno učinkovite.

Past za strupe
Zeolit je najbolj naravno in učinkovito razstrupljevalno sredstvo,  ki odstranjuje iz telesa ostanke težkih kovin in vse druge strupe, kot so kancerogene substance, radioaktivne snovi, herbicidi, pesticidi, ostanki alkohola in nikotina, tako, da nase veže njihove pozitivno nabite delce. Njegov delovnik traja aktivno tri do štiri ure, najkasneje v štiriindvajsetih urah pa se poslovi in izloči iz telesa. S seboj odpelje tudi v svoje rešetke ujete neljube goste.

Dobra zamenjava
Zeolitu ne uidejo tudi težke kovine kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, pa tudi ostanke zdravil ali patogene bakterije in viruse prestreže, še preden  preidejo v krvni obtok. Istočasno pa poskrbi, da telo prejme pomembne minerale kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij.
 
Najboljša pomoč jetrom
Vzrok za nastanek alergij, bolezni kože in večine avtoimunih obolenj ter celo raka,  je motena funkcija jeter. S preventivnim uživanjem zeolita poskrbimo, da so jetra razbremenjena prevelike količine dela z odstranjevanjem škodljivih snovi.
Popravljanje slabih učinkov zdravil in drugih zdravljenj
Podpira delovanje zdravil, ker lajša njihove neugodne stranske učinke in odstranjuje škodljive snovi, ki jih vsebujejo. Dodajane zeolita je priporočljivo dve uri po zaužitju zdravil. Raziskave so pokazale , da zeolit dobro vpliva tudi  na zdravljenje raka. Zagrebški profesor molekularne biologije prof. dr. Krešimir Pavelić je avtor številnih znanstvenih študij na to temo.

Obnavljanje in pomlajevanje
Celice se z razstrupljanjem očistijo in razbremenijo. S tem so ustvarjeni tudi  boljši pogoji za vzdrževanje moči telesa in njegovo celostno obnavljanje.  Prašek iz zeolita nam lahko tako v prihodnje še nekoliko podaljša življenjsko dobo, hkrati pa vse bolj nadomesti draga zdravila in druga zdravljenja.


Drugi pozitivni učinki aktiviranega naravnega zeolita Klinoptilolita
krepi imunski sistem, pozitivno vpliva na vrednosti krvnih maščob,  pozitivno vpliva na  kemoterapevtsko pogojeno obolenje živcev (polyneuropathia), za katero do sedaj ni bilo nobene učinkovite terapije, je močan antioksidant,  ima veliko sposobnost vsrkati tekočino, tako lajša otekline in bolečine, zaustavlja krvavitve, pospešuje celjenje ran, dobro vpliva na tvorbo hrustanca in kosti.

Viri: http://www.moja-lekarna.com, http://www.zeolitsrbija.com/
T.V.