Dobro počutje v lastnem žepu

V vonjih so skrite moči, ki delujejo na najglobljih nivojih
Preobražajo naše počutje, misli, občutke in vedenja. Seveda govorimo o sto odstotnih naravnih dišavnih esencah. Le takšne lahko pravilno učinkujejo. Z izbranimi eteričnimi olji lahko pomagamo svojemu telesu, da preko žlez z notranjim izločanjem spodbudi notranje vire energije in samozdravljenje. Lahko jih razpršimo v svoji auri ali v prostoru, jih uporabljamo za kopeli in maziljenja ali pa jih vdihavamo. V obliki vonja imajo še posebno moč delovanja. Vonje sestavlja na stotine molekul, ki preko senzorjev v nosni sluznici vplivajo na stimulacijo limbičnega sistema v možganih. Aromaterapija, veda o vonjih in njihovem vplivu na počutje človeka, je ena od oblik naravnega zdravilstva. V Franciji so nekatera eterična olja regulirana celo kot zdravila na recept, ki jih predpiše zdravnik. Seveda pa ni potrebno čakati, da zbolimo! Vonje lahko dnevno uporabljamo, da sproti uravnavamo čustva in razpoloženja. Tako vsakodnevni stres ne načne telesa. Da je ta uporaba priročna, je poskrbelo švicarsko podjetje, ki se že desetletje ukvarja z eteričnimi olji in proučuje vpliv vonjav na človekovo počutje. Po nekajletnem raziskovanju kombinacij vonjev, so svoje ugotovitve strnili v  šest najbolj sinergičnih mešanic eteričnih olj in jih namestili v uporabne inhalatorje. Priročne inhalatorje AromaStick, s patentirano blagovno znamko žepnih mešanic eteričnih olj z ekološkim certifikatom, imamo lahko vedno pri roki, da izboljšamo svoje počutje.

Preprosto, naravno, učinkovito
Mini inhalatorji eteričnih olj so preprosti pripomočki, ki nam lahko v teh hitrih časih pomagajo ustaviti korak, narediti en globlji vdih in popraviti razpoloženje, kadar smo utrujeni, nezainteresirani, brezvoljni, prenapeti, nesproščeni, prestrašeni, preobremenjeni ali kako drugače vrženi iz  ravnovesja. So priročni, preprosti, primerni za v žep ali torbico in popolnoma naravni.  Svoje želeno počutje imaš lahko vedno v svojem žepu ali kako drugače pri roki. To je prednost pred razpršilniki, ki jih ne moreš uporabljati v službi ali na drugih javnih mestih.  Ravno v takšnih okoljih, kjer nas hitro kaj preseneti in zmoti naš notranji mir, pa je dobrodošla taka «hitra pomoč«. Vsak inhalator vsebuje mešanico izbranih treh ali štirih eteričnih olj, ki s svojim dopolnjujočim delovanjem dajejo najboljši učinek. Je poceni način za hitro doseganje pozitivnega počutja,  saj nam lahko en inhalator ob pravilni uporabi služi tudi do šest mesecev.

Namesto sladkarij, pomirjeval in poživil
Tisti, ki živijo z naravo, obdani z vrtovi, travniki, gozdovi; lahko še vedno občutijo blagodejnost vonjev, ki jih prinaša vsak letni čas posebej. So v stiku z esencami, ki se sproščajo v ozračje in njihovo zdravilno energijo. V mestih pa je dobro, da se poskušamo drugače povezati z Naravo. Tudi v preteklosti so mestne dame nosile mošnjičke z zelišči ali rutice napojene z eteričnimi olji, ki so jim ob slabem počutju vrnile dobro voljo ali zbranost, moški pa so njuhali tobak in vdihavali afrodiziake. Škoda, da se vse premalo zavedamo, kako vonji vplivajo na naše psihofizično počutje in vedenje. Hitremu tempu življenja se, žal, vedno ne moremo izogniti, lahko pa si s pomočjo dišav naravno in hitro pomagamo, da tak tempo zdržimo brez večjih težav. Na ta način lahko najdemo bolj zdrav in naraven način za sproščanje ali zbiranje energije.  Ljudje vse preveč posegajo po energijskih pijačah ali prehranskih dopolnilih, ki so nenaravna in mnogokrat škodljiva zaradi sladkorja ali drugih toksičnih dodatkov. Slabo razpoloženje, napetosti in stres pa mnogi kompenzirajo tudi s kajenjem in hrano. Mnoge raziskave so pokazale, da ljudje preveč jedo, kadar so zelo dobre volje; takrat jim je vseeno za linijo, zdravje, jih nič ne skrbi; v drugi skrajnosti pa jedo, ko so slabe volje. Takrat je tako ali tako vse narobe,  pa jim je tudi glede tega vseeno. Seveda, določena hrana povečuje izločanje endorfinov, ki vplivajo na dobro počutje,  vendar lahko enak učinek dosežemo z vonji. To je bolj preprost, priročen, zdrav, pa tudi mnogo cenejši način za izboljšanje razpoloženja.
Odvajanje od slabih navad
S pomočjo Refresh-a lahko tudi prenehamo kaditi. Cigareto enostavno nadomestimo z nekaj vdihi iz inhalatorja in tako prebrodimo potrebo po kajenju. Energy pa se zelo dobro izkaže pri športnikih. Namesto nezdravih ali nedovoljenih poživil, pred tekmo raje uporabijo mešanico vonjev, ki jih napolni z energijo in samozavestjo. Vonji nas lahko umirijo, kadar smo pretirano polni energije ali pa poživijo, kadar je nimamo. Učinki so opazni zelo hitro, še preden bi nas lahko zvabile v past kakšne nezdrave navade. Ena od takih navad sodobnega človeka je tudi ta, da si ne vzame časa zase; za počitek, umiritev, sprostitev. Ko imamo pri roki takšen inhalator je to dobra spodbuda, da se vsaj za trenutek ustavimo, naredimo nekaj globljih vdihov in izdihov in upočasnimo um. Večina ljudi zaradi prenapetosti površno in plitko diha, kar jih spravlja v stres, pa tudi v druge težave. Namesto, da bi iskali pomoč v alkoholu, kajenju in hitri hrani lahko uporabimo vonje, da prekinemo napetost, nervozo ali utrujenost. To je zelo preprost način, da se lahko hitro povežeš s samim sabo in z nekaj vdihi ustvariš  takšno razpoloženje, ki ga potrebuješ tisti trenutek. ©Taja Vetrovec 
FOCUS - vonj za zbranost. Vsebuje olje poprove mete, rožmarina in cimetove skorje. Pomaga v situaciji, ko mora biti stopnja tvoje zbranosti in pozornosti najvišja. Vpliva pozitivno na kognitivne funkcije (mišljenje, orientacija, razumevanje, učenje, govor). Zagotovi, da ostanete zbrani, kadar je to še posebej pomembno!

BALANCE  - vonj za notranje ravnovesje. Vsebuje olje poprove mete, ciprese, geranije in ingverja.
Kombinacija je hkrati  sproščujoča in stimulativna. Pomaga doseči usklajeno delovanje telesa in uma, s tem pa poskrbi za čustveno stabilnost in notranji mir.

REFRESH – vonj za osvežitev vdiha. Vsebuje: evkaliptusovo olje in mentolPreplet teh vonjev da  vdihom svežino in prijeten hladen občutek. Vzdržuje čistost in svežino dihalnih poti. Osvežuje tudi čute. Idealen je za zatohle prostore, turobno vreme in ob prehladih.

RELAX – vonj za spopadanje s stresom. Vsebuje: olje sivke, mandarine in vetiver olje. Pomirja, spodbuja pozitivne misli in notranji mir. Je dober antistresni vonj za preklop po napornem dnevu, da preklopiš v mirnejše razpoloženje.

CALM - vonj, ki pomirja in obvladuje misli. Vsebuje:  olje bergamotke, limone, ciprese, muškatne kadulje in vetiver olje. Pomaga, da ostaneš zbran in lahko vsako situacijo obdržiš pod kontrolo. Vzdržuje mentalno hladnost za premagovanje zahtevnih situacij in izzivov.

ENERGY – vonj za poživljanje telesa in duha.Vsebuje: olje poprove mete, grenivke in rožmarina. Na pomoč vam priskoči, ko zmanjka energije v natrpanem urniku, pri premagovanju ovir, pri napornem tempu. Vonj zbere tvoje moči in ti dvigne samozavest, da lažje dosegaš zastavljene cilje

SLIM vonj za vitkejšo postavo. Vsebuje kombinacijo naravnih eteričnih olj grenivke in poprove mete, ki skupaj tvorijo  najboljšo konmbinacijo za uravnavanje želje po hrani. Ima osvežujoč in pomirjujoč ućinek, ki zmanjšuje  pretirano potrebo po nezdravi hitri hrani in sladkarijah.  
 
SLEEP - vonj za globoko in mirno spanje. Vsebuje naravna eterična olja, ki so posebej izbrana zaradi njihovih pomirjujočih lastnosti; organsko olje sivke, sladke pomaranče, mandarine, rimske kamilice in melise. Skupaj tvorijo popolno mešanico za spodbujanje globljega in bolj sproščujočega spanca.