Nihalce, nihalce povej!

Ko umirimo svoj um, se nam odpre drugo polje zavedanja
Nihalce, nihalce povej
Ko se nam roka umiri, ko se nihalo ustavi, ko se pogled prilepi na njegovo konico in se naša pozornost usmeri v eno točko, zdrsnemo v alfa stanje. Naši možgani se prepustijo drugim frekvencam, v katerih smo usklajeni z naravnimi vibracijami. V tem stanju je tudi naša višja zavest, do katere na ta način dobimo dostop. In tam najdemo tudi pravilne odgovore. Najdemo svojega modreca, svojega notranjega zdravnika, svojega srčnega kralja, svojo muzo ustvarjanja; vse, kar v danem trenutku potrebujemo.

Breda Šuštar, radiestezistka in mojstrica karuna reikija, je dobivala bliskovite uvide v določene situacije že prej, ko se še ni začela poglobljeno ukvarjati z radiestezijo in drugimi načini zavestnega prepoznavanja in usmerjanja energije. Ker je zaupala sebi, imela pozitiven odnos do življenja in nemudoma sledila sporočilom z akcijo, je tudi opazila, da ji stvari tečejo.
Poslušala je ta glas v sebi in njeno življenje je potekalo izpolnjujoče. Hkrati je imela v pogonu več aktivnosti in projektov. Uspešna in aktivna je bila v športu in pri delu. Z enako vnemo in močjo je kiparila, prirejala razstave in vodila kiparske krožke za srednješolce in druge interesne dejavnosti v osnovni šoli. Ob tem pa je bila še navdušena visokogorska pohodnica, ki se je podala na vse evropske vrhove. Energijo je zajemala s polno žlico in jo tudi polnokrvno udejanjala. Ker je zaupala svoji intuiciji in čisti zavesti, ker ni imela dvomov in je takoj začela z zaupanjem izpolnjevati nalogo, ki se je porodila v njeni zavesti.

Vera in zaupanje
Z vero in zaupanjem v moč lastne zavesti in univerzuma je preživela tudi padec z višine sedmih metrov, ko ji je zdrsnilo na balkonu v prvem nadstropju. Ob tem je imela nenavadno izkušnjo, ob kateri se je njena vera v povezanost z vsem, kar je, še okrepila. Ko je bila v bolnišnici, je dobila v dar velik kristal ametista, ki ga je imela potem ves čas ob sebi. Na dan, ko je odhajala iz bolnišnice, se je kristal razletel na koščke. To ji je dalo še potrditev tega, da lahko zaupa v naravni red stvari in vedenje, da nekateri dogodki in pojavi v našem življenju niso slučajni in naključni, ampak imajo v njem posebno mesto in nam dajejo tiste odgovore, ki jih potrebujemo v dani situaciji.
Njena lastna sposobnost filtriranja dobrega in slabega jo je obdržala pri življenju. Spodbuda, da to povezanost še naprej goji in razvija, pa jo je usmerjala tudi v sistematično učenje življenja z radiestezijo in reikijem. Zdaj je že petnajst let aktivna članica Društva radiestezistov Slovenije, vodi tečaje radiestezije in predaja svoje bogate življenjske izkušnje naprej. Pod njeno taktirko bosta potekala tudi začetni in nadaljevalni tečaj radiestezije Misterijev v živo. Odgovorila nam je na nekaj osnovnih vprašanj o radiesteziji in njenem pomenu, ki ga ima na tej točki razvoja človekove zavesti in njegovi evoluciji.

Kaj je bistvo radiestezije in kaj je njen namen?
Gre za človekovo sposobnost zaznavanja nevidnega sevanja, za poglabljanje stika z našim telesom, v katerem potekajo subtilni elektromagnetni in kemijski procesi in jih s pomočjo radiestezijskih simbolov razbiramo. Z radiestezijo si lahko pomagamo do boljše kvalitete življenja, saj nam pomaga najti tiste odgovore, ki so pravilni prav za specifično osebo v konkretnih okoliščinah oziroma se nanašajo prav na tisto konkretno situacijo ali na določen predmet v tistem trenutku. V tem ima prednost pred klasičnimi komunikacijskimi in zdravilskimi pristopi, ki izhajajo iz nekih vnaprej določenih absolutnih trditev, ki naj bi veljale za vse ljudi, v vseh situacijah, za vse večne čase. Vemo pa, da so pojavi, dogodki, ljudje, pa tudi odločitve v zvezi z nečim vedno v novih interakcijah, zato ne morejo neke absolutne resnice podati pravilnega odgovora za konkretno situacijo. Prednost radiestezije je v tem, da uporabimo naravne danosti človeka, ki so v njegovi veliki občutljivosti za zaznavanje energij in sevanj, ki jih včasih ni mogoče ugotoviti z modernimi napravami in aparaturami.
Komu pravzaprav postavljamo vprašanja prek nihala, kdo nam odgovarja?
Odgovore dobimo iz univerzalnega informacijskega polja, vendar se moramo z njim najprej uglasiti. To storimo s prehodom v stanje globoke sproščenosti, tako da z umirjenim dihanjem preidemo v alfa stanje. Potem postavimo vprašanje. Vprašanje postavljamo tako, da lahko dobimo odgovor da ali ne. Vsakdo svoje nihalo najprej preizkusi, kako odgovarja. Preveri, kakšno gibanje nihala pomeni resnico oziroma odgovor da, in kakšno neresnico oziroma odgovor ne. To storimo tako, da postavimo neko trditev, ki je resnična. V tem primeru se običajno začne nihalo vrteti v desno. Za neresnično trditev se potem v tem primeru nihalo vrti v levo. Ni pa nujno, da je smer gibanja takšna. Vsak se sam uglasi s tem univerzalnim poljem prek svojega nihala. Zato tudi velja pravilo, da se nihala ne posoja. Gibanje nihala je povezano z gibanjem naše srčne čakre oziroma delovanjem priželjca, srčne žleze. Ta center se odpira ali zapira glede na to, ali izrečemo neresnično trditev ali resnično. Ker smo del vesolja, se ob trditvi, ki je v skladu z vesoljno resnico, zapisano v univerzalnem polju, v našem telesu sproži gibanje, ki je v skladu s tem nihanjem, v nasprotnem primeru pa nihanje celic v našem telesu deluje drugače, kar se pokaže prek nihala.

Kaj nam še pomaga, da se bolje povežemo z virom informacij?
Stanje naše zavesti, njena širina in občutek splošne povezanosti s celotnim vesoljem nam odpirajo pot v svet informacij, ki jih tisti trenutek potrebujemo, da odgovorimo na neko vprašanje. Prek nihala ali drugih radiestezijskih instrumentov lahko vzpostavimo globok stik z drugim človekom ali pa s predmetom. Z urjenjem naše zavesti in pozornosti dosegamo dobre pogoje, da se lažje in hitreje povezujemo z informacijskim poljem. Koncentracija je bistveni del mentalnega sporazumevanja. To pomeni, da smo sposobni vso svojo pozornost obrniti na določen predmet, pri tem pa opustiti vse stranske dejavnosti, ki nas odvračajo. Na tečaju radiestezije se naučimo in izvajamo tudi vaje za urjenje pozornosti, umirjanje, širjenje zavesti, praznjenje uma in druge, ki nas pripravijo na neovirano komunikacijo z nihalom. Običajno je največji zalogaj za začetnike ravno to, da spraznijo svoj um. Držati nihalo brez misli, brez pričakovanj, brez ukazov in želja, je prvi velik korak za nadaljnje delo v tej smeri.
Pri čem vse si lahko pomagamo z nihalom, ko znamo z njim dobro rokovati?
Z nihalom in drugimi radiestezijskimi pripomočki lahko ugotovimo, katera škodljiva sevanja nas obdajajo; kakšno hrano potrebujemo v določenem obdobju; kateri vitamini nam primanjkujejo; kdo je pravi partner za nas; ali zamenjati službo, poklic, kraj bivanja; kje smo pustili ključe od avta; kdaj je najboljši čas za opravljanje neke pomembne naloge in še mnogo drugega. Nihalo je naš osebni svetovalec, je naš notranji zdravnik, je naš kompas na poti življenja.


 
Kaj je glavni cilj učenja radiestezije?
Cilj učenja radiestezije je, da se usposobi čim več ljudi, ki si lahko na ta način v večini situacij sami pomagajo in tako preventivno poskrbijo za svoje dobro počutje in zdravje. V ta namen so poleg osnovnih pojmov, načel in orodij za radiestezijsko delo ter praktičnih vaj z radiestezijskimi pripomočki v program šolanja radiestezistov vključene tudi vaje za razvijanje globljega zavedanja, učenje načinov komuniciranja s svojim telesom in umom ter razvijanje čutne ostrine in intuicije. Hkrati pa je bistvenega pomena tudi razvijanje sočutja, odprtosti in pripravljenosti, da si ljudje, tudi na ta način, med seboj pomagamo. Skozi proces urjenja v radiesteziji razvijamo tudi pozitivno naravnanost in harmoničen odnos do soljudi ter do žive in nežive narave, saj je zelo pomembno, da vse znanje in izkušnje uporabljamo le z dobrimi nameni.

Taja Vetrovec