Vprašaj, odgovorjeno ti bo!

RADIESTEZIJA
 

Radiestezijske vaje razvijajo nadčutnost in sposobnost sprejemanja informacij
Vprašaj,
odgovorjeno ti bo!
Zakaj bi si zapletali življenje, če pa je lahko bolj preprosto. Namesto da cele noči ne spimo, ker se ne znamo odločiti v pomembni zadevi, se raje sprostimo in vprašajmo nihalo. Namesto da panično drvimo naokoli po stanovanju, ker ne najdemo avtomobilskih ključev, se raje ustavimo in umirimo, vzemimo v roke nihalo in pripeljalo nas bo na pravo mesto. Ker smo si življenje tako zapletli z analiziranjem, dvomi in raznovrstnimi strahovi, sploh ne znamo več verjeti v preproste stvari, ki delujejo.
Med spanjem se naš nezavedni um priključi na informacijsko polje vsevednega univerzalnega uma. To nam razloži preprosta izkušnja, ki smo jo že vsi imeli. Ko zvečer razmišljamo o neki težavi ali se sprašujemo, kako naj se glede nečesa odločimo, v resnici pošiljamo vprašanja v svoj nezavedni um, ki se v spanju poveže z univerzalnim. Če opustimo negativna prepričanja, se zagotovo zbudimo z odgovorom.
Tako deluje naš um tudi med radiesteziranjem. S telesno in mentalno umiritvijo in vajami je vsakdo sposoben, da tako pride do odgovorov in si poenostavi življenje. Medtem ko se naš logični um ukvarja z dejstvi in stvarmi, ki jih je moč dokazati, je naš intuitivni um veliko širši, zato vidi več. To je tudi preprosta razlaga delovanja radiestezije, ki nam pove, da imamo dostop prav do vseh podatkov, ki jih potrebujemo. Radiestezijska orodja nam pri tem pomagajo.

 
VZROKI IN POSLEDICE
S poznavanjem veščin radiestezije bolje obvladujemo svoje življenje, ker se lahko hitreje in bolje odzivamo na okoliščine. Nihalo je odlično radiestezijsko orodje za diagnosticiranje, saj ne ločuje med fizičnim, mentalnim in duhovnim. Večino fizičnih bolezni povzročajo travmatični dogodki, vtisnjeni v naše čustveno, mentalno in duhovno telo. Z nihalom je možno izslediti vzroke težav, še preden se izrazijo v fizični obliki. Če nam pove, da obstaja zametek neke bolezni v mentalnem telesu, ga lahko sprašujemo naprej in tako pridemo do spoznanja, katere negativne misli so povzročile bolezen. Potem pa najdemo ustrezne afirmacije, s katerimi jih nadomestimo. Tako lahko uporabimo nihalo za osebni in duhovni razvoj.

Vzemite nihalo in list papirja. Usedite se na mirno mesto. Na list papirja napišite vprašanje »Ali sem srečen?«. Pod vprašanjem napišite še odgovora »da« in »ne«. Umirite dihanje in sprostite celo telo. Komolec nežno naslonite na mizo. Spustite nihalo nad vprašanje. Zaprite oči in ga še v mislih vprašajte: Ali sem srečen? Ponavljajte vprašanje pol minute. Potem odprite oči in poglejte, v smeri katerega odgovora je nihalo zanihalo. Tako lahko nadaljujemo s samoizpraševanjem, da dobimo natančne odgovore.

 
ISKANJE RESNICE
Najstarejši način radiesteziranja je bajaličarstvo, ki ga nekateri še uporabljajo. Svojevrstno nadomestilo pa je sodobni biotenzor. V resnici je za radiesteziranje možno uporabiti raznovrstne predmete, od škarij do klešč za špagete, vendar pa ima pri tovrstnih postopkih določen pomen tudi sam obred, ki pripomore k temu, da se lažje prestavimo v drugo stanje zavesti.
Obredni pripomočki so od nekdaj dajali posebno podporo nadčutnim dogodkom in obredom. Tako tudi radiesteziranje, ki bi ga lahko poimenovali »obred iskanja resnice«, podprejo raznovrstni radiestezijski pripomočki. Ti so lahko enostavni in preprosti ali pa razkošni in izumetničeni. Posebej med nihali najdemo raznovrstne oblike in materiale. Vaš osebni slog in resonanca vas bodo pripeljali do tistega, s katerim se boste dobro počutili.
Nekateri radiestezisti ne potrebujejo orodij, ampak radiestezirajo z rokami ali pa kot radiestezijsko orodje uporabljajo kar celo telo. Ta način se razvije postopoma, s stalno vadbo. Vendar je za telo nekoliko naporno, če je podvrženo neprestanim dražljajem. Bolj praktično je, če to vlogo prevzame radiestezijsko orodje, prek katerega se izrazijo naši najsubtilnejši telesni odzivi na prejete informacije iz nezavednega polja.

 
BIOTENZOR
Biotenzor je nekakšen nadomestek preproste bajaniške šibe. Primeren je za ocenjevanje globine ali količine kovin, rudnin, vodnih tokov in podobnega, kar leži v zemlji in se predhodno odkrije z drugimi instrumenti. Pogosto se uporablja tudi v energijski in zdravstveni diagnostiki ter pri izbiri živil, čajev in zdravil. Če sprašujemo o hrani, ga držimo med osebo in hrano, za katero sprašujemo. Če zaniha od hrane k osebi in nazaj, je hrana tisti trenutek za tisto osebo primerna; če zaniha gor in dol, ta hrana ni primerna. Pri diagnosticiranju potujemo po telesu zdravljenca. Ko začne biotenzor opisovati simbol vrtenja v smeri urnega kazalca, to pomeni pomanjkanje energije ali tudi poslabšanje stanja na tistem predelu, zato je potrebno posredovanje zdravilne energije.
 
L-ANTENI
L-anteni običajno uporabljamo na prostem, za odkrivanje škodljivih sevanj, iskanje vode, rud in nafte. Nekateri ju uporabljajo tudi v diagnostiki. To sta dve kovinski palici, ki ju držimo vzporedno v levi in desni roki. Ko zaznamo podzemni vodni tok ali zemeljsko sevanje, se palici prekrižata. Roke so tiste, ki L-antenam ukažejo, naj se odzoveta. To povzročijo drobni nezavedni gibi, ki jih brez anten verjetno ne bi zaznali. L-anteni v naših rokah te nezaznavne gibe potencirajo, tako da postanejo vidni, iz njihove simbolike pa lahko razberemo odgovor na naše vprašanje.

NIHALO
Nihalo je najbolj univerzalno in priročno radiestezijsko orodje. Njegova uporaba je stara tisoče let. Ko se z njim povežemo in se dogovorimo, kateri simbol, ki ga med nihanjem pokaže, pomeni da in kateri ne, nam lahko odgovori prav na vsako vprašanje, če ga pravilno zastavimo, tako da nam lahko nihalo odgovori s pritrditvijo ali zanikanjem. S pomočjo nihala lahko pregledamo tudi svoje zdravstveno stanje, pa tudi stanje svojih nezavednih miselnih vzorcev in prepričanj. Uporabno je tudi za radiesteziranje po zemljevidu ter iskanje pogrešanih predmetov in oseb.
Taja Vetrovec   
 
 
ZABAVNE, PREPROSTE IN UPORABNE RADIESTEZIJSKE VAJE
Morda si lahko popestrimo življenje in ga spremenimo v igro, družabna srečanja pa preoblikujemo iz »pritoževalnih shodov« v »obrede iskanja resnice« in učenje koristnih spretnosti. Zabavne in uporabne vaje, kot so »Preberi mi misli«, »Čigava je pisava«, »Koliko prstov imaš stisnjenih v pest«, nam pomagajo razvijati čutno ostrino in nadčutnost.
Tudi meditacija in dnevne vaje sproščanja telesa in uma nam pomagajo, da postajamo bolj prisotni in zavestni, kar dobro služi sposobnosti razbiranja informacij z radiestezijo.
Primer zabavne vaje: »Pod skodelico položimo nekaj kovancev. Drugi poskuša z nihalom ugotoviti, koliko jih je. Še bolj zanimivo je, če spusti nihalo v kozarec. Ko nihalo šteje, to lahko slišimo. Vsak žvenket kozarca pomeni en kovanec.«
Še več praktičnih vaj najdete v knjigah Kako uporabljamo nihalo in bajalico in Osnove radiestezije in bioenergije – dobite ju na Misteriji.si.