Goba resasti bradovec v prahu – 100 g (Hericium Erinaceus)


cena: 19,00 €
Resasti bradovec (Hericium erinaceus) je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli. Med aktivne komponente resastega bradovca štejemo za gobe tipične beta glukane, kot je cenjeni HEP3. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin.

Resasti bradovec vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (cink, železo, selen, germanij itd.), niacin, biotin in vitamin D, pa tudi različne polisaharide in polipeptide. V tradicionalni medicini jo zaradi njenega delovanja izredno cenijo in imenujejo »naravna hrana za nevrone«.

Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šampinjoni, ostrigarji in šitake) najvišjo biološko vrednost in je zato pri vegetarijanski prehrani kakovosten nadomestek mesu.

Sestavine: Izdelek vsebuje podgobje in zmleto gobo resastega bradovca. Ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih pripravkov po ekoloških standardih.

Uporaba: Ena do dve žlički dvakrat dnevno po jedi z nekaj tekočine.

Preberite si še članek Gobe v lekarni.

IZDELEK VAM LAHKO POŠLJEMO TUDI PO POŠTI
Sporočite vaše ime priimek, ulico, kraj in poštno številko
ter vašo telefonsko številko na info@munay.si ali pošljite
sms na 041/677 089.

Željeni izdelek prejmete v roku 3 dni.
Plačate po povzetju skupaj s stroški poštnine 4 eur.