Koralni kalcij (v prahu, 170 g)

Koralni kalcij (v prahu, 170 g)
cena: 24,80 €
 
Kalcij je pomemben za trdnost naših kosti in nas varuje pred osteoporozo – luknjičastimi kostmi. Daleč največ kalcija iz hrane dobimo iz posušenega peteršilja, makovih semen, sezama in posušene zelene. Točen seznam, koliko kalcija vsebuje katero živilo, je v knjigi Porcija zdravja zdravnice in prehranske strokovnjakinje dr. Ane Gifing, ki je dostopna na Misteriji.si. Avtorica v knjigi opozarja, da so mleko in mlečni izdelki za človeka slab izvor kalcija, saj naše telo vsrka manj kot deset odstotkov kalcija iz mleka.

Kalcij potrebujemo za ohranjanje zdravih kosti in zob, normalno delovanje prebavnih encimov, normalno strjevanje krvi, delovanje mišic, normalen prenos živčnih impulzov, za sproščanje energije pri presnovi, normalno delovanje prebavnih encimov, za pravilno delitev in specializacijo celic.

Če nam ga v telesu primanjkuje oziroma ga telo ne more vsrkati iz hrane, ga lahko nadomestimo s prehranskimi dodatki. Koralni kalcij NOW vsebuje alkalno obliko kalcija in je pridobljen z ekološkim ter okolju prijaznim postopkom iz površinskih, zdrobljenih delov koral.

Pakiranje vsebuje sto sedemdeset gramov kalcija, kar zadostuje za šestinpetdeset dni. Priporočen dnevni odmerek je ena čajna žlička enkrat dnevno. Ena žlička vsebuje tisoč miligramov kalcija.