NOW L-OptiZinc (100 cinkovih kapsul)

L-OptiZinc (100 cinkovih kapsul)
cena: 19,93 €
 
Cink je pomemben za pravilno delovanje imunskega sistema, ohranjanje zdravega vida, čilih miselnih funkcij, pravilno presnovo kislin, baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin, sintezo DNK in beljakovin, plodnost in razmnoževanje. Celice varuje pred oksidativnim stresom, je nepogrešljiv pri delitvi celic ter ohranja zdrave kosti, lase, nohte in kožo.

Pomanjkanje cinka v telesu upočasni rast, podaljša spolno dozorevanje in povzroča drisko. Čeprav ga lahko s hrano nadoknadimo, ga moramo jemati kot dodatek, če je dokazano, da nam ga v krvi primanjkuje. Menda na svetu kar okoli dve milijardi ljudi čuti posledice pomanjkanje cinka v prehrani.

»Cink je nujen za tvorbo testosterona in spermatozoida, zato je pri moških zelo priljubljen. Priporočljiv je tudi za ženske, ker pomaga pri biokemični sintezi vseh spolnih hormonov, posebno v meni. Njegov najboljši biološki izkoristek je zvečer, ob enaindvajseti uri,« v knjigi Porcija zdravja piše zdravnica, prehranska strokovnjakinja dr. Ana Gifing.

Prehranski dodatek L-OptiZinc je oblika cinka v kompleksu z aminokislino L-metionin. Taka oblika zagotavlja visoko stopnjo izkoristka. Vsebuje še baker, ki prispeva k ohranjanju normalnega vezivnega tkiva, delovanju živčnega sistema in prenosu železa v telesu.

Pakiranje vsebuje sto kapsul, dnevni priporočen odmerek je ena kapsula, kar zadostuje za sto dni.  (A. Š.)