MAP – Aminokislinsko prehransko dopolnilocena: 44,90 €
MAP je zelo koristen prehranski dodatek za regeneracijo organizma po poškodbah, za nosečnice, starejše, športnike, rekreativce …

Je skoraj povsem nekalorično živilo, primerno tudi pri uravnavanju telesne teže.

Aminokislinski prehranski dodatek MAP je narejen po revolucionarni formuli, ki omogoča kar 99-odstotni izkoristek beljakovin v našem telesu. 
 
MAP (Master Amino Acid Pattern) je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vseh 8 esencialnih aminokislin – gradnikov beljakovin – ki jih moramo pridobiti s hrano. V steklenički je 120 tablet po 1 g. Vsaka tableta vsebuje esencialne aminokisline v patentirani sestavi MAP, ki zagotavlja 99-odstotni neto izkoristek dušika (NNU). To je mnogo več, kot je izkoristek pri običajni popolni beljakovinski hrani; po raziskavah inštituta INRC (2003) je NNU kokošjih jajc (ki je priznano najboljše običajno beljakovinsko živilo) 48 %, soje 17 %, mleka, sirotke ali kazeina pa le 16 %. Zato je beljakovinska prehranjenost organizma ob dodajanju MAP učinkovitejša, regeneracija organizma hitrejša, obremenjenost izločal (jeter, ledvic) z dušičnimi odpadki presnove beljakovin pa manjša. Pri prehrani z MAP se namreč le 1 % aminokislin spremeni v odpadke, pri običajni beljakovinski hrani pa večina.

Uživanje MAP se priporoča zlasti:
 1. športnikom in rekreativcem,
 2. pri shujševalnih kurah in pri uravnavanju telesne teže nasploh,
 3. za izboljšanje prehranjenosti v času bolezni, poškodb, kirurških posegov,
 4. za kakovostnejšo prehranjenost starejših, otrok, nosečnic in doječih mater.
 
Sestavine tablete
MAP je skoraj povsem nekalorično živilo. 1 gram sprošča v telesu le 0,04 kcal (0,17 kJ). Vsebuje le beljakovine oziroma njihove sestavine – aminokisline. V 1 g MAP je naslednja količina posameznih aminokislin:
 1. L-levcin – 0,2 g
 2. L-valin – 0,16 g
 3. L-izolevcin – 0,15 g
 4. L-lizin – 0,14 g
 5. L-fenilalanin – 0,13 g
 6. L-treonin – 0,11 g
 7. L-metionin – 0,06 g
 8. L-triptofan – 0,04 g
 
MAP ne vsebuje maščob, natrija, kvasa, glutena, soje, žitaric, riža, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, vezivnih snovi, mlečnih izdelkov ali hrane živalskega izvora. Vsebuje torej samo navedene aminokisline, ki jih pridobivajo iz stročnic (leče). Proizvajalec kombinira povsem očiščene aminokisline (v kristalni obliki) v razmerju, ki je bilo znanstveno dokazano kot idealno za človekove prehranske potrebe (Lucà-Moretti, 1998).

Priporočena uporaba
Proizvajalec priporoča uživanje 3–5 tablet MAP dnevno, če uporabljamo MAP za dopolnjevanje običajne prehrane.
Pri športu je priporočljivo užiti 5–10 tablet MAP 30 minut pred telesno aktivnostjo ali kot priporoča zdravnik.
Ne prekoračiti dnevno priporočenih količin. MAP je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za zdravo uravnoteženo prehrano.

Brez negativnih stranskih učinkov
MAP je preverjeno brez negativnih stranskih učinkov, zato je priporočljiv tudi za nosečnice, bolne in ošibele zaradi bolezni ali starosti, za ljudi, ki so preobčutljivi ali alergični na razna živila.