D-vitamin - za dojenčke in otroke

D-vitamin – ustno pršilo (za dojenčke in otroke)
cena: 9,95 €
 
DLux 400 zagotavlja popoln priporočeni dnevni odmerek vitamina D za dojenčke in otroke. V obliki okusnega ustnega pršila je izjemno priročen za uživanje, še posebej pri teh starostnih skupinah. Je popolnoma naraven izdelek.
 
DLux 400 je naravno priročno ustno pršilo, ki omogoča ohranjanje zdrave ravni vitamina D in zagotavlja odlično oskrbo s tem dragocenim vitaminom za dojenčke in otroke. Je izvrstno in učinkovito nadomestilo tablet, kapsul ali kapljic, ki jih je praviloma treba zaužiti z vodo. V obliki okusnega ustnega pršila je izjemno priročen za dojenčke, otroke in osebe, ki težko požirajo ali imajo težave z želodcem ali črevesjem.

Strokovnjaki Cardiff Univerze so testirali DLux in ugotovili, da edino zagotovi takojšnjo absorpcijo več kot tretjine razprška prek ustne in podjezične sluznice. Zaradi drugih sestavin in mikro emulzije, je absorpcija DLux vitamina D blizu intravenski.

1 razpršek vsebuje 400 i.e. (10 mcg) vitamina D3. Je z okusom mete in je primeren tudi za osebe, ki ne uživajo živalske hrane.

Izdelek uradno podpira Britansko društvo vegetarijancev – Vegetarian Society.

Po smernicah iz leta 2010 je treba D3 dodajati dojenčku že po prvem tednu po rojstvu. Odmerek je 400 internacionalnih enot (IE) dnevno, enako za dojene dojenčke kot dojenčke, ki dobivajo mlečno formulo. Zaščito z D3 vitaminom mora otrok dobivati vsak dan, priporočila pa so enaka tudi za celotno obdobje otroka in mladostnika.